صفحه اصلی / پزشکی / غذاهای خوشمزه برای بیماران قلبی

غذاهای خوشمزه برای بیماران قلبی

غذاهای خوشمزه برای بیماران قلبی
  • غذاهای خوشمزه برای بیماران قلبی

    تغذیه و بیماری قلبی چه ارتباطی با یکدیگر دارند. بیماری قلبی علت اصلی مرگ‌ومیر در بسیاری از کشورها است. غذا به‌طور مستقیم در بسیاری از عوامل خطر بیماری کرونر قلب دخیل است. توجه به آنچه می‌خورید یکی از مهم‌ترین اقدامات پیشگیری است که می‌توانید انجام دهید.

    ویژگی‌های بیماری‌های قلبی

    غذاهای خوشمزه برای بیماران قلبی

    بیماری کرونر قلب با باریک شدن شریان‌ها (آترواسکلروز) مشخص می‌شود. رسوبات چربی یا پلاک‌ها به دیواره شریان چسبیده و می‌توانند شریان‌ها را مسدود کنند و احتمال ایجاد لخته خون را بیشتر می‌کند. حمله قلبی هنگامی اتفاق می‌افتد که یک لخته خون یکی از شریان‌های قلب را مسدود کند. این از جریان خون جلوگیری می‌کند، اکسیژن‌رسانی به قلب را قطع می‌کند و باعث آسیب به سلول‌های قلب می‌شود.

    عوامل خطر تغذیه و بیماری قلبی

    تعدادی از عوامل تغذیه و بیماری قلبی، با ایجاد ذخایر چربی در عروق کرونر ازجمله سیگار کشیدن، عدم فعالیت بدنی و سابقه خانوادگی این بیماری همراه است.

    بیماری قلبی

    عوامل خطر دیگر عبارت‌اند از:

    نوع چربی خورده شده – چربی‌های اشباع‌شده و ترانس باعث افزایش کلسترول خون و حمله قلبی می‌شوند. چربی‌های اشباع‌نشده و غیراشباع، خطر حملات قلبی را کاهش می‌دهد.

    چاقی – بسیاری از افراد دارای اضافه‌وزن و چاقی رژیم‌هایی با چربی زیاد، خصوصاً چربی اشباع‌شده دارند.

    کسی که بخش اعظم چربی بدن خود را در اطراف معده خود (یک بدن شکل “سیب”) قرار دارد، در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی بیشتر از کسی است که چربی بدن تمایل دارد تا در قسمت زیرین، باسن و ران خود مستقر شود (بدن “گلابی”). )

    فشارخون بالا (فشارخون بالا) – فشارخون میزان فشار داخل شریان‌ها (رگ‌های خونی است که خون را در بدن می‌گذارد). فشارخون بالا به این معنی است که فشار در شریان‌ها بالاتر از حد طبیعی است. این ممکن است به این دلیل باشد که شریان‌ها کمتر الاستیک هستند، حجم خون بیشتری وجود دارد یا خون بیشتری از قلب پمپ می‌شود.

    دیابت کنترل نشده و اختلال در تحمل گلوکز

    سکته قلبی

    از دیگر موارد مربوط به تغذیه و بیماری قلبی می توان به دیابت و اختلال در تحمل گلوکز اشاره نمود.در افراد سالم، انسولین سطح قند خون را نسبتاً ثابت نگه می‌دارد. بااین‌حال، برای افراد آسیب‌پذیر در برابر دیابت نوع 2، بدن به‌تدریج حساسیت خود را به انسولین از دست می‌دهد.

    این منجر به افزایش قند خون مزمن می‌شود، همچنین به‌عنوان اختلال در تحمل گلوکز شناخته می‌شود. دیابت کنترل نشده می‌تواند به دیواره شریان صدمه بزند و در بیماری عروق کرونر قلب نقش داشته باشد. افرادی که چاق هستند بیشتر از افراد با وزن طبیعی به دیابت نوع 2 مبتلا هستند.

    سطح کلسترول و چربی‌های رژیم غذایی

    قلب

    سطح چربی خون مورد دیگری است که باید در تغذیه و بیماری قلبی برشمرد. از دیگر موارد مربوط به تغذیه و بیماری قلبی، سطح کلسترول خون است. کلسترول یک چربی است که برای بسیاری از عملکردهای متابولیک بسیار مهم است و بخشی اساسی از غشای سلولی بدن است.

    کلسترول در بدن از غذایی که می‌خوریم در کبد تولید می‌شود. لیپیدهای خون (چربی‌ها) که حاوی کلسترول هستند شامل لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) و لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) است. کلسترول LDL می‌تواند منجر به تشکیل پلاک در شریان‌ها شود.

    لسترول HDL به بدن کمک می‌کند تا کلسترول را از بدن خارج کند و شکل‌گیری پلاک در شریان‌ها را سخت‌تر می‌کند.

    چربی‌های اشباع و ترانس در رژیم غذایی باعث افزایش کلسترول LDL در خون می‌شوند. منابع متداول چربی‌های اشباع شامل محصولات حیوانی (کره، چربی گوشت، گوشت گاو، بره، پوست مرغ و لبنیات با چربی کامل) و غذاهای فرآوری شده مانند شیرینی و بیسکویت هستند.

    اسیدهای چرب ترانس و چربی‌های اشباع مانند اسید الائیدیک هنگامی تشکیل می‌شوند که روغن‌های گیاهی اشباع‌نشده یا غیراشباع شده از گیاهان هیدروژنه شوند و به‌سختی شکل می‌گیرند.

    این امر به‌ویژه در مورد چربی گیاهی سخت‌تر و کوتاه شدن مورداستفاده صنایع غذایی در محصولاتی مانند کیک و بیسکویت صدق می‌کند.

    غذاهایی که به جلوگیری از بیماری‌های قلبی کمک می‌کنند

    غذای مناسب بیماری قلبی

    هیچ غذای جادویی‌ای برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی وجود ندارد. شما باید رژیم غذایی سالم بخورید و ورزش زیادی داشته باشید. رژیم‌های غذایی با نمک بالا باعث افزایش فشار خون و خطر حمله قلبی و سکته مغزی می‌شوند.

    بیشتر ما بیش از ده برابر مقدار نمک موردنیاز برای تأمین نیاز سدیم خود را مصرف می‌کنیم (نمک حاوی سدیم و کلرید است). بااین‌وجود شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد غذاهای گیاهی – بخصوص غلات سبوس‌دار، حبوبات، آجیل، میوه و سبزی‌ها – ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهند.

    غذاهایی که به بهترین وجه از بیماری‌های قلبی محافظت می‌کنند عبارت‌اند از:

    قلب سالم

    ماهی روغنی

    مانند ماهی ساردین، ماهی تن و ماهی قزل‌آلا که حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است. نشان داده شده است که این نوع چربی باعث کاهش تری گلیسیرید و افزایش سطح کلسترول HDL، بهبود خاصیت ارتجاعی رگ‌ها و رقیق شدن خون می‌شود و احتمال لخته شدن و انسداد جریان خون را کمتر می‌کند.

    برخی روغن‌های گیاهی 

    مانند ذرت، سویا و گلرنگ که حاوی اسیدهای چرب امگا 6 و مواد حاوی اسیدهای چرب امگا 3 مانند کانولا و روغن‌زیتون است. همه این‌ها می‌تواند در کاهش چربی کلسترول LDL هنگام استفاده به‌جای چربی‌های اشباع مانند کره به کار رود.

    میوه و سبزیجات 

    از موارد قابل اشاره در مورد تغذیه و بیماری قلبی است. آنتی اکسیدان های موجود در میوه و سبزیجات از بیماری‌های قلبی محافظت می‌کنند. میوه و سبزیجات همچنین منابع مهمی از فولات هستند که به کاهش سطح آمینواسید هموسیستئین خون کمک می‌کند که به نظر می‌رسد با افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط است.

    فیبر 

    غلات سبوس‌دار و میوه و سبزیجات

    منابع کربوهیدرات تصفیه نشده با شاخص گلیسمی پایین 

    قلب

    غذاهایی مانند نان سبوس‌دار و غلات صبحانه، حبوبات، انواع خاصی از برنج و ماکارونی برای افراد مستعد ابتلا به دیابت بسیار مهم هستند زیرا به آن‌ها کمک می‌کند سطح قند خون را کنترل کنید. به نظر می‌رسد که حبوبات و پروتئین سویا باعث کاهش کلسترول LDL می‌شوند، به‌خصوص اگر میزان کلسترول خون بالا باشد

    آجیل و دانه‌ها 

    آن‌ها باید به مقدار کمی خورده شوند، زیرا دارای کالری هستند

    چای 

    برخی شواهد نشان می‌دهد که آنتی‌اکسیدان موجود در چای سیاه یا چای سبز  می‌تواند به جلوگیری از ایجاد رسوبات چربی در شریان‌ها کمک کند. آنتی‌اکسیدان‌ها همچنین ممکن است به‌عنوان یک ماده ضد لخته خون عمل کرده و گشاد شدن رگ‌های خونی را بهبود ببخشند تا جریان خون افزایش یابد

    غذاهای حاوی ویتامین E برخی مطالعات نشان می‌دهد که ویتامین E به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند و به محافظت در برابر کلسترول “بد” کمک می‌کند. منابع خوب ویتامین E شامل آووکادو، سبزیجات سبز تیره، روغن‌های گیاهی و محصولات سبوس‌دار است. بهتر است غذاهای حاوی ویتامین E را به‌جای مصرف مکمل‌ها مصرف کنید که همان اثرات محافظتی را دارند

    سیر 

    مورد دیگری است که باید در تغذیه و بیماری قلبی باید به آن توجه بیشتری نمود.ترکیبی از سیر تازه به نام آلیسین در برخی مطالعات برای کاهش کلسترول خون یافت شده است

    غذاهای غنی شده با استرول‌های گیاهی 

    مصرف روزانه 2-3 گرم فیتواسترول ها / استنول ها باعث کاهش سطح کلسترول LDL تقریباً ده درصد در افراد سالم و در افراد با کلسترول بالا و افراد مبتلا به دیابت می‌شود. این مصرف را می‌توان با مصرف دو تا سه وعده غذاهای غنی از فیتواسترول مانند اسپرد مارگارین، ماست‌های کم‌چرب، شیر و غلات صبحانه به دست آورد.

    غذاهای خوشمزه برای بیماران قلبی

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *